Kaffe

Vårt kaffe håller världsklass för vi tar din kaffestund på allvar

På Matería serverar vi endast specialkaffe. Specialkaffe är en kvalitetsbenämning som används inom kaffevärlden. Det innebär att kaffet alltid når över 80 poäng på en internationell kvalitetsskala från 0–100 poäng. Det är endast 5 % av allt kaffe i världen som når denna kvalitetsnivå. Med andra ord kan vi bokstavligt talat säga att vårt kaffe håller världsklass.

Rostning, bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för ett riktigt gott kaffe. Avgörande för att kaffet ska komma till sin rätta smak är dessutom färskheten. Det är just nyrostat kaffe som har flest delikata smaker och aromer. 

SCA använder sig även av en längre formulering: Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat en enastående karaktär. Processen att förädla ett moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera defekter och ge högsta möjliga kvalitet. Kaffet rostas sedan varsamt för att bevara och få fram den inneboende karaktären. När kaffet bryggs med kunskap och engagemang omvandlas kaffebönan till en högkvalitativ dryck, som är både annorlunda och överlägsen marknadens norm. Den färdiga drycken skall kunna spåras tillbaka till bönornas geografiska ursprung.

Vi jobbar bl.a. med kaffe från Gringo Nordic och Kafferäven Per Nordby.  Våra leverantörer har direktkontakt med de kaffebönderna som odlar deras kaffe, de importerar allt sitt kaffe själv och rostar det i deras rosterier i Gamlestaden och i Kungsten i Göteborg.