Mat & dryckesprovningar

Vinprovning

Datum/Tid
Date(s) - 2020-04-18
19:00 - 21:00

Plats
Matería

Kategorier


Italiens röda viner – Amarone, Nebbiolo & Co

Följ med på en resa genom det fantastiska vinlandet Italien och upptäck bredden på landets röda viner tillsammans med sommelieren Anders Malmqvist från Vinjett Dryckesprovningar.
Vi besöker södra Italien och provar de mjuka, fruktiga vinerna som görs av regionens solbadande druvor. Vi gör en mellanlandning hos de eleganta grevarna i Toscana och dricker deras anrika vin. Härifrån tar vi oss vidare till norra italien och utforskar den mångfald som finns där. I Piemonte vid Alpernas fot, görs intensiva viner på druvan Nebbiolo, med en förförisk doft och strävhet likt en katts tunga. Till slut slår vi oss ner i Valpolicella, där Amarone-vinerna har sin vagga, och får veta hemligheten bakom dessa maffiga, fruktiga, kraftpaket.
Under kvällen provar vi fem viner, och till varje vin serveras en passande ost för att få smakerna att riktigt blomma ut och göra smakupplevelsen komplett. Dessutom ges tips på andra matkombinationer som kan ta både vin och mat till nya höjder. Både i förhållande till vart och ett av kvällens viner, men också vad man ska tänka på i allmänhet när det gäller mat och vin i kombination.
Kom gärna 10 minuter innan provningen startar.
För att läsa mer om Anders Malmqvist och Vinjett Dryckesprovningar – se www.vinjett.nu
18-årsgräns gäller. Begränsat antal platser. Med reservation för avbokning vid för få anmälningar.

Boka din biljett här 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *